Ένα ταξίδι στη … Γλωσσόpolis!

  • Ποιος ποιητής καθιέρωσε τη φράση άκρα του τάφου σιωπή;
  • Σε ποια γλώσσα η λέξη πράμα σημαίνει τίποτα;
  • Από ποια γλώσσα «δανειστήκαμε» το τσουρέκι, την κομπόστα, το εκλέρ;

Σ’ αυτά και άλλα πολλά απαντά η πολυμεσική έκθεση «Γλωσσόpolis – περιηγήσεις στη Νέα Ελληνική» που επισκεφθήκαμε στις 12 Φλεβάρη, στη Μπενάκειο βιβλιοθήκη (Βιβλιοθήκη της Βουλής) στην Αθήνα.

«Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει μέσα από πολυτροπικκά εκπαιδευτικά εργαλεία και πολυτροπικές μουσειολογικές πρακτικές τις διαφορετικές εκφάνσεις της γλώσσας μας στη σύγχρονη και τη διεθνή απήχηση και σημασία της».

Αφού ενημερωθήκαμε από την υπεύθυνη του προγράμματος στη συνέχεια με την βοήθεια απτικών εκθεμάτων και ψηφιακών γλωσσικών δραστηριοτήτων πειραματιστήκαμε βιωματικά με τη γλώσσα μας παίζοντας κρεμάλα, σταυρόλεξο κ.λ.π.

Και μετά από μια μικρή περιήγηση, επωχούμενοι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, Σύνταγμα, Βουλή, Εθνικό Κήπο… κατευθυνθήκαμε για το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Ενημερωθήκαμε από την υπεύθυνη για την καινοτόμο αρχιτεκτονική του και την πράσινη τεχνολογία. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στη Βιβλιοθήκη, ανεβήκαμε στο «Φάρο», περπατήσαμε στον κήπο, περιπλανηθήκαμε στο Λαβύρινθο, γευματίσαμε στην «Αγορά».

Το απογευματάκι… γεμάτοι από γνώση, εικόνες, εμπειρίες… ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής.

Η ομάδα του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Διατροφή και υγεία».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *