Διδακτική Επίσκεψη της Α΄ Γυμνασίου

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 οι μαθητές της  Α΄τάξης  του Σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών, επισκεφτήκαμε  την Ι.Μ. Κατερινούς στην περιοχή της Μακρυνείας.

Φτάνοντας στην είσοδο της Ι. Μονής μας υποδέχτηκε και μας καλωσόρισε η καθηγουμένη Μαριάμ, η οποία μας οδήγησε στο καθολικό του μοναστηριού, που είναι αφιερωμένο στο Γενέσιον της Θεοτόκου.  Ακολούθησε ένα γενναίο κέρασμα με διάφορες λιχουδιές τις οποίες «τιμήσαμε» με το παραπάνω. Περιηγηθήκαμε στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού και θαυμάσαμε την ομορφιά του τοπίου, την αρμονία και την καθαριότητα που επικρατούσε σ’ όλο το χώρο.

Ακολούθησε η ξενάγησή μας από την ηγουμένη στην Κειμηλιοθήκη – Βιβλιοθήκη της Ι.Μονής, αφιερωμένη στη μνήμη του π. Νικολάου Αρτίκου.  Μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα κειμήλια (παλιά βιβλία, χειρόγραφα, παλιές εικόνες, όπλα που σώζονταν από τον αγώνα του 1821 κ.α) και η φιγούρα του αρματολού του Ζυγού του Δ. Μακρή. Κατανοήσαμε τον ιστορικό ρόλο του μοναστηριού στην πορεία του χρόνου.

Η επίσκεψη  έκλεισε με την διήγηση του θαύματος, που συνδέεται με την ιερή εικόνα της Παναγίας της Κατερινιώτισσας από την γερόντισσα η οποία μας αποχαιρέτησε δίνοντάς μας ως ευλογία την εικόνα της Παναγίας Κατερινιώτισσας.

Πήραμε το δρόμο της επιστροφής ενθουσιασμένοι και φορτωμένοι εικόνες, σκέψεις εμπειρίες. Την επόμενη δε μέρα φτιάξαμε και τις ευχαριστήριες κάρτες μας.

         

 

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *