Απόδραση στην Επίδαυρο & στο Ναύπλιο

12-04-2019

Ξεκινήσαμε για την ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή μας με προορισμό την Επίδαυρο και το Ναύπλιο.

Η αλήθεια είναι  – όχι με τις καλύτερες καιρικές προβλέψεις. Η βροχή ήταν συνεχής αλλά όχι ραγδαία για αρκετά μεγάλα διαστήματα της διαδρομής.

Όμως τα πράγματα άλλαξαν όταν φτάναμε στον πρώτο προορισμό μας: την Επίδαυρο, τον σημαντικότερο τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού και στο ωραιότερο και καλύτερα διατηρημένο θέατρο, προορισμένο για την ψυχαγωγία των ασθενών. Χτισμένο το 340 π.Χ., σε μια χαράδρα από τον αρχαίο αρχιτέκτονα Πολύκλειτο το Νεότερο.

Θαυμάσαμε το χώρο. Ήδη ξέραμε αρκετά για την ακουστική του και τις σπουδαίες παραστάσεις που παίζονται εκεί χρόνια τώρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Ανεβήκαμε τις κλίμακες, τα διαζώματα και από τις τελευταίες κερκίδες απολαύσαμε το χώρο, την κυκλική ορχήστρα, το κοίλο, τις αναστηλωμένες μεγαλοπρεπείς θύρες, την αύρα του, το μεγαλείο του.

Κι από εκεί στο Ναύπλιο ή Ανάπλι. Ανεβήκαμε στο Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, περπατήσαμε στην πόλη, επισκεφτήκαμε το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, τόπος δολοφονίας του πρώτου  κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια. Περιδιαβήκαμε το ιστορικό του κέντρο, την πλατεία των τριών Ναυάρχων, την πλατεία Συντάγματος, την παραλία με το περίφημο Μπούρτζι.

Κάστρα, νεοκλασικά κτίρια, παλιές γειτονιές, πεζόδρομοι και πλατείες.

Μια πόλη με πολλές – πολλές ομορφιές!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *