Εγγραφή Μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!
Το ΥΠΑΙΘ ενημερώνει οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ μπορούν να συνεχιστούν έως και την Δευτέρα 06/04/2020.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύνδεση των μαθητών στις πλατφόρμες της Εξ’Αποστάσεως Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ είναι οι μαθητές να διαθέτουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) .

Ο μαθητικός λογαριασμός στο παρέχει την πρόσβαση όλων των μαθητών σε ένα σύνολο υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, όπως η ηλεκτρονική αλληλογραφία, η τηλεκπαίδευση, τα ιστολόγια, οι κοινότητες αλλά και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:

1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.

2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ, όπως μεριμνήσετε για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν στο Σχολείο μας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Εγγραφή εδώ .

Οδηγίες εγγραφής εδώ.

Σημείωση: Όσοι μαθητές έχουν ήδη λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (δηλεδή οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου, του Γ1, Γ5 και αυτοί που συμμετέχουν σε project) ΔΕΝ χρειάζεται να κάνουν ξανά εγγραφή. Παρ’ όλα αυτά αν δημιουργήσατε λογαριασμό πρέπει να γνωρίζετε ότι τα νέα στοιχεία (όνομα χρήστη και κωδικός) αντικαθιστούν τα παλιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *