10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Το σχολείο μας, θα εορταστεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
Όπως όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά την προαναφερόμενη ημέρα, θα υλοποιήσουμε αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες ή/και εκδηλώσεις, με κοινό σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή».

Οι δράσεις αυτές θα διεξαχθούν εντός και εκτός του σχολικού χώρου, όπως στα γήπεδα του σχολείου μας αλλά και στο γειτονικό Πάρκο, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας ως βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες.

  1. Δρόμος Υγείας και Ευεξίας: περπάτημα ή/και τρέξιμο για 2023 μέτρα.
  2. «Πράσινες» αθλητικές δραστηριότητες με τη συμπερίληψη κάποιου περιβαλλοντικού στοιχείου (π.χ. εξερεύνηση πράσινων χώρων κοντά στον σχολικό χώρο και αξιοποίησή τους για σωματική άσκηση και παιχνίδι ή συνδυασμός μιας περιβαλλοντικής δράσης με κάποια αθλητική δραστηριότητα που επιλέγουν οι μαθητές/μαθήτριες).
  3. Διοργάνωση εσωτερικών πρωταθλημάτων και αγώνων.
  4. Δημιουργία θεματικής αφίσας για την ημέρα του αθλητισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *