Εκπαιδευτικές ΔράσειςΕπίκαιρα

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Γ’ Τάξης του 1ου Γυμνασίου «Παπαστρατείου» Αγρινίου στη Βουλή των Ελλήνων 2023-24

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 στα πλαίσια των μαθημάτων Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων του Σχολείου μας με τη συμμετοχή της Γ΄ Τάξης.
Οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους ξεναγήθηκαν στο κτήριο της Βουλής, επισκέφτηκαν την αίθουσα του Κοινοβουλίου, όπου ενημερώθηκαν για την μακρά ιστορία του επιβλητικού αυτού κτηρίου που συνδέεται με την ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Ενημερώθηκαν για το τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου και του δημοκρατικού πολιτεύματος .
Ακολούθησε η ξενάγηση στην εντυπωσιακή αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στην αίθουσα αυτή οι μαθητές μας θαύμασαν τη διατηρημένη Ζωφόρο, όπου αποτυπώνονται γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης, προσωπογραφίες αγωνιστών από την επετειακή έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για το 1821 με τίτλο «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά».
Στόχος της επίσκεψης η εξοικείωση των μαθητών μας με τις αρχές και τις αξίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η ενδυνάμωση της πολιτικής και ιστορικής παιδείας τους, η συμβολή στη διαμόρφωση ενεργών δημοκρατικών πολιτών.
Η συμπεριφορά των μαθητών μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν υποδειγματική αφήνοντας σε όλους τους συμμετέχοντες εξαιρετικές εμπειρίες και αναμνήσεις η επίσκεψη αυτή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *