Δράση ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

H κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση, αποτέλεσμα της προβληματικής σχέσης ανθρώπου φύσης έχει πυροδοτήσει διεθνώς σημαντικές συζητήσεις και πρωτοβουλίες σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η πρόσβαση όλων των ανθρώπων σε υγιές περιβάλλον είναι θεσμική υποχρέωση και δέσμευση στο πλαίσιο διεθνών υποχρεώσεων όλων των κρατών του κόσμου. Η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας και η επίτευξη κλιματικής σταθερότητας αποτελούν θεμέλιο για την κοινωνική ευημερία, την δημόσια υγεία και την οικονομική βιωσιμότητα.

Στη δράση συμμετείχαν 50 μαθητές.

Οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς Μπαζίνη Ανδρονίκη, Αρμύρα Γιώργο και Μπούσδρα Σωτηρία  επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών  Αιτωλικού. Η υπεύθυνη του κέντρου  κα. Καρανίκα με την επιστημονική της ομάδα ξενάγησαν και έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές μας για την σπουδαιότητα του πάρκου καθώς και για την πολύτιμη χλωρίδα και πανίδα που προσφέρει η γύρω περιοχή. Σκοπός της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας σε θέματα περιβάλλοντος και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους τον διευθυντή του Σχολείου μας κ. Βασίλη Τζουμάκα, τις υποδιευθύντριες  κα. Πούλου Αλεξάνδρα και  κα. Παναγιωτακοπούλου Κασσάνδρα , τους συνοδούς εκπαιδευτικούς καθώς και τους μαθητές μας για το ενδιαφέρον που επέδειξαν.

H Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Μπούσδρα Σωτηρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *