Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου

city-buildingΤο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ξεκίνησε το 1981 ως «Θέατρο Δήμου Αγρινίου» και ήταν το πρώτο Δημοτικό Θέατρο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, ενώ το 1983 εντάχθηκε στον θεσμό των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.).

Μέχρι το 1999 το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ανέβασε 60 έργα (εκ των οποίων τα 30 του Νεοελληνικού ρεπερτορίου), έδωσε 2055 παραστάσεις (εκ των οποίων οι 934 σε περιοδεία) και επικοινώνησε με 708.972 θεατές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας.

Καλλιεργώντας σταθερά τη σχέση του με τους νέους διαθέτει μια από τις πλέον αξιόλογες Νεανικές-παιδικές Σκηνές, Τομέα Στήριξης Μαθητικού Ερασιτεχνικού θεάτρου και μαθηματικού φεστιβάλ, καθώς και ανεξάρτητο Εργαστήρι Θεατρικής Πράξης για Εκπαιδευτικούς.

«Επικίνδυνες Μαγειρικές» ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Χειμώνας 2002

Εξ άλλου, πιστεύοντας σταθερά στην ανάδειξη χώρων για καλλιτεχνική δραστηριότητα, εγκαινιάζει κάθε τόσο νέους χώρους για παραστάσεις, όπως νέα θέατρα (Θέατρο Αιτωλικού), σημαντικά κάστρα του νομού (λ.χ. Προπύλαια Παλαμηδιού), ενώ δεν διστάζει να αποπειράται την προσέγγιση του κοινού του σε εργαστηριακούς χώρους και εργοστάσια ή ακόμα σε χώρους εναλλακτικούς(λ.χ. τέως Δημοτικά Σφαγεία Αγρινίου), αναβαθμίζοντας έτσι την χρηστική τους ταυτότητα.

«Το Μελτεμάκι» ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Καλοκαίρι 1999

Η 18χρονη διαδρομή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου έχει συνδεθεί με την αναβίωση 2 σημαντικών Αρχαίων Θεάτρων. Του Θεάτρου των Οινιάδων το 1986 με τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη και του θεάτρου Αρχαίας Στράτου στις 26 Ιουλίου 1997 με τον «Όπως αγαπάτε του Σαίξπηρ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *