Iσχυρή Παρουσία του Παπαστρατείου Γυμνασίου στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης

Το «1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης» http://geodimako6.wixsite.com/studentconference διοργανώθηκε άρτια στις 11 και 12 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο του «Δημόκριτου», από το Εργαστήριο Έρευνας για τη Διδασκαλία των Μαθηματικών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και την Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων. Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς επίσης και της Α.Θ.Π. Του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

Το συνέδριο απευθύνθηκε σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν εργασίες με μορφή ολοκληρωμένης επιστημονικής μελέτης και έρευνας.
Συμμετείχαν σχολεία από την Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο καθώς και Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, ενώ υπήρξε και μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Στόχος του Μαθητικού Συνεδρίου ήταν να προσομοιώσει ένα κανονικό επιστημονικό συνέδριο δίνοντας βήμα στους μαθητές να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν υλοποιήσει στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων και μαθημάτων. Να τους ενθαρρύνει ακόμη στη συγγραφή μιας ολοκληρωμένης ερευνητικής εργασίας, καθώς επίσης να προωθήσει τη συνεργασία των σχολικών μονάδων με τα Πανεπιστήμια, τα Ερευνητικά Κέντρα και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα, την εφαρμογή νέων μαθησιακών μεθόδων και τη διάχυση της νέας επιστημονικής γνώσης στη Μέση Εκπαίδευση.
Από το Αγρίνιο, δυναμική παρουσία είχε το Παπαστράτειο Γυμνάσιο με δύο εργασίες.Η πρώτη ερασία αφορούσε στην “Αγωγιμότητα Μετάλλων”- απόδειξη βάση πειράματος και βιβλιογραφικής ανασκόπησης, με υπεύθυνους μαθητές τον Καζαντζή Ιωάννη, τον Γκούμα Δημήτριο και τον Διαμαντόπουλο Γεώργιο.Η υποστήριξη της εργασίας στο συνέδριο έγινε από τον μαθητή Καζαντζή Ιωάννη στη συνεδρία αφίσας (posters). Η δεύτερη εργασία πραγματεύτηκε το θέμα “Άθληση και Αναπνευστικό” του μαθητή Καρκαμπούνα Ιωάννη, μία ολοκληρωμένη μελέτη που αφορούσε την επίδραση της αεροβικής άσκησης στην αντιμετώπιση προβλημάτων του αναπνευστικού συστήματος.Η εργασία παρουσιάστηκε στη συνεδρία “Πληροφορικής-Τεχνολογίας και Ρομποτικής”.

Το συντονισμό και τον καθοδηγητικό ρόλο για την πορεία των εργασιών και για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρωτοποριακό αυτό συνέδριο, είχε η εκπαιδευτικός της Τεχνολογίας, κα Βασιλική Μουρατίδου.
Το συνέδριο έδωσε την μοναδική ευκαιρία να γίνει ανταλλαγαγή απόψεωνκαι μία ώσμωση μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών σε επιστημονικά περιβάλλοντα.Ευελπιστούμε, την επόμενη σχολική χρονιά, να   εγκριθούν  όλες οι εργασίες των μαθητών από την κριτική επιτροπή, για να αποκομίσουν  οι μαθητές μας εμπειρίες και γνώση.   20170311_122914

Βασιλική Μουρατίδου, Med

Ιστότοπος:Terra news vmouratidou.wordpress.com Η Τεχνολογία ως μάθημα και ως επιστήμη.. μας προάγει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *